Seura ja jäsenyys

Liity hyvään seuraan!

Seuran jäseneksi voit liittyä lähettämällä seuran sihteerille mts.toimisto@gmail.com nimesi, sähköpostiosoitteesi ja osoitetietosi, sekä maksamalla jäsenmaksun seuran tilille FI73 8000 1700 2028 40.

Suomen musiikkitieteellinen seura on tieteellinen yhdistys, joka edistää suomalaista musiikintutkimusta ja toimii Suomen musiikkielämän hyväksi levittämällä tutkittua tietoa musiikista sekä musiikkikulttuureista. Musiikkitiedettä voi Suomessa opiskella pääaineena Helsingin, Jyväskylän, Turun ja Itä-Suomen yliopistoissa sekä Åbo Akademissa. Musiikkitieteellistä tutkimusta tehdään myös Tampereen yliopistossa ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Suomen musiikkitieteellisen seuran keskeisenä tehtävänä onkin toimia eri korkeakouluissa opiskelevien ja työskentelevien musiikintutkijoiden tai muiden musiikintutkimuksesta kiinnostuneiden yhteisenä foorumina.

Yhdistyksen näkyvin toimintamuoto on suomalaista musiikintutkimusta laajasti yhteen kokoavan oman lehden julkaiseminen. Jo vuodesta 1971 alkaen yhtäjaksoisesti ilmestynyt Musiikki on tällä hetkellä ainoa kotimaisilla kielillä julkaistu, säännöllisesti neljä kertaa vuodessa ilmestyvä musiikkitieteellinen vertaisarvioitu aikakauslehti. Vuoden 2019 alusta Musiikki siirtyi avoimeksi ja maksuttomaksi verkkojulkaisuksi, jota voi lukea osoitteessa musiikki.journal.fi.

Seuralla on myös oma julkaisusarja Acta Musicologica Fennica, jossa julkaistaan musiikkitieteellisiä teoksia, pääasiassa alan väitöskirjoja. Lisäksi Suomen musiikkitieteellinen seura järjestää konferensseja, seminaareja ja muuta musiikintutkimusta edistävää toimintaa.

Lue lisää jäsenyydestä

Jäsenyys

Lue lisää jäsenyydestä

Hallitus

Lista tämän hetkisistä jäsenistä

Säännöt

Tutustu seuran sääntöihin

Jäsenasiat, tilaukset ja osoitteenmuutokset:

Jasmin Vahtera, seuran sihteeri
s-posti: mts.toimisto(at)gmail.com

Seuran sähköpostilista:
Liittymällä seuran sähköpostilistalle saat seuran ja alan ajankohtaisia uutisia ja ilmoituksia suoraan sähköpostiisi. Listalle voi liittyä (tai poistua) osoitteessa: http://lists.jyu.fi/mailman/listinfo/mts tai laittamalla viestiä seuran sihteerille: mts.toimisto(a)gmail.com.

Musiikki-lehden yhteystiedot:

Tuire Ranta-Meyer, päätoimittaja
tuire.ranta-meyer(at)metropolia.fi

Mikko Ojanen, päätoimittaja
mikko.ojanen(at)helsinki.fi

Inka Rantakallio, päätoimittaja
inka.rantakallio(at)helsinki.fi


Liity seuraan

Postiosoite (ei paketit):

Turun yliopisto, Musiikkitiede
Vatselankatu 2 (Arcanum)
20014 Turun yliopisto

Käyntiosoite ja postipaketit:

Arcanum, Vatselankatu 2
20500 Turku

Pankkiyhteystiedot ja Y-tunnus
FI73 8000 1700 2028 40 (DABAFIHH)
Y-tunnus: 0276148-7