CFP: MUSIKVETENSKAP I FINLAND 100 ÅR

Föregångaren till Musikvetenskapliga Sällskapet i Finland grundades för hundra år sedan 1911.  För att fira finländska musikvetenskapens gångna år arrangerar Musikvetenskapliga Sällskapet i Finland tillsammans med Musiketnologiska Sällskapet i Finland och ämnet musikvetenskap vid Helsingfors Universitet symposiet ”Musikvetenskap i Finland – 100 år” vid Vetenskapernas Hus och Helsingfors Universitet den 15-18 mars 2011. Symposiet arrangeras i samråd med Finska Spetsenheten för Multidisciplinär Musikforskning och Sibelius-Akademin.

Förutom vanliga föredragsessioner innefattar symposiet key note föreläsningar av flera inhemska och utländska musikforskare, festmiddag, Helsingfors stads och Helsingfors universitets mottagningar, musikframföranden samt en konsert. Under symposiet ordnas även en utställning om den finländska musikforskningens historia med fokus på sällskapens verksamhet och musikvetenskap vid Helsingfors Universitet.
Föredragsabstrakt angående från följande teman skall skickas till symposiesekreterare Eija Honkanen senast den 31.11.2010. Anmälan om godkännande sänds före 20.12.2010. Symposiespråken är finska, svenska och engelska.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *