Musiikki 2/2012

Uudessa Musiikki-lehdessä päätoimittaja Markus Mantere pohtii ajankohtaista kysymystä musiikin ymmärtämisestä: Mitä musiikin tutkijat voivat tuoda korkeasta ja matalasta taiteesta käytävään keskusteluun?

Ulla Pohjannoron artikkeli ”’Se tieto tässä tehdessä kirkastuu.’ Tapaustutkimus säveltäjän ajattelusta” paneutuu säveltämisen intentionaalisen ja rationaalisen puolen tasapainoiluun. Mukana myös Markus Mantereen artikkeli Ilmari Krohnin persoonasta ja tieteellisestä profiilista.

Lisäksi Tiina Vainiomäen Lectio praecursoria -puheenvuoro Vainiomäen Helsingin yliopistossa syyskuussa 2012 tarkastetusta väitöskirjasta The Musical Realism of Leoš Janáček. From Speech Melodies to a Theory of Cmposition. Artikkelissa ”Musiikin viha” Susanna Lindberg paneutuu ranskalaisen kirjailija ja esseisti Pascal Quignardin filosofiaan.

Musiikki-lehti postitetaan seuran jäsenille. Lisäksi lehti saatavilla Akateemisesta kirjakaupasta ja Ostinatosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *