Seuran loppuvuoden terveiset

Hyvä kollega ja musiikkitieteen ystävä

Työvuosi on melkein lopussa, ja on lyhyen yhteenvedon aika. Musiikkitieteellisen seuran vuosi on ollut kiireinen ja olemme valmistautuneet melko suuriin myllerryksiin, joista kaikki eivät ole olleet täysin omaehtoisiakaan. Ehkä suurimpana näistä voidaan pitää seuramme julkaisun, vuodesta 1971 ilmestyneen Musiikki-lehden sähköistymistä. Heti vuoden 2019 alusta lehti muuttuu sähköiseksi ja täysin avoimeksi julkaisuksi. Vaikka jäsenmaksun sidos lehteen muuttuukin näin enemmän periaatteelliseksi ja tavallaan vapaaehtoiseksi – mutta seuran toiminnan kannalta täysin välttämättömäksi – on digitalisoituminen nähtävä enemmän mahdollisuutena kuin uhkana. Tieteellisen työn avoimuus ja saavutettavuus on nykyaikaa, työtämme tullaan lukemaan laajemmin ja ehkä tieteellinen keskustelu myös entisestään avartuu tiedealojen yli. Meilläkin on valtaa ja voimaa tähän omalla toiminnallamme vaikuttaa. Vastaavasti koetamme tarjota jäsenmaksua vastaan uudenlaista sisältöä ja toimintaa. Esimerkiksi maaliskuussa (27.–29.3.) pidettävä, yhdessä Sibelius-Akatemian Historiafoorumin kanssa järjestämämme vuosisymposium tulee olemaan osallistujille maksuton. Yritämme kaiken aikaa myös miettiä seuralle aivan uusiakin toimintamuotoja. Näiden suhteen kuulemme myös mielellään ideoita ja aloitteita jäsenistöltä!

Seuran syyskokous pidettiin 28.11.2018 Helsingissä. Kokouksessa vahvistettiin mm. ensi vuoden talousarvio sekä toimintasuunnitelma sekä valittiin ensi vuoden hallitus. Seuran puheenjohtajana jatkaa Markus Mantere (SibA), varsinaisiksi jäseniksi valittiin Milla Tiainen (HY), Laura Wahlfors (SibA), Kai Tuuri (JY), Marjaana Virtanen (TY) ja Juha Ojala (SibA) sekä varajäseniksi Janne Palkisto (TY), Tuire Ranta-Meyer (Metropolia) ja Kaarina Kilpiö (SibA/Åbo Akademi).

Kokouksen pöytäkirja liitteineen:

Mainitun Suomen musiikintutkijoiden 23. valtakunnallisen symposiumin esitelmäkutsu on nyt auki. Varsinainen tapahtuman verkkosivu aukeaa vasta alkuvuodesta, mutta sitä ennen löydät tietoa täältä.

Tapahtuman teemana on Musiikin historiallinen muutos ja nykyisyys: arvot(t), ihanteet ja soiva todellisuus. Esitelmäehdotuksia voi lähettää 22.1.2019 asti osoitteeseen symposiumhelsinki2019(at)gmail.com

Lisätietoja antaa sihteeri Minna Karppanen (mts.toimisto(at)gmail.com) ja Markus Mantere (markus.mantere(at)uniarts.fi)

 

Aldwell & Schachterin Harmonia ja Äänenkuljetus -kirjasta on tulossa seuran kustantama uusi painos vuonna 2019. Uudesta painoksesta tiedotetaan heti kun neuvottelut kirjan tekijänoikeuksien haltijan kanssa on saatu päätökseen.

 

Tässä vaiheessa on kuitenkin aika hengähtää hetkeksi. Päivä alkaa pidentyä taas parin päivän päästä, ja pahin on kaamoksen suhteen takanapäin. Lähestyvässä joulussa on monia puolia, ja kukin tehköön tästä juhlasta itsensä näköisen. Oli sen sisältö sitten mitä hyvänsä, musiikki siihen ainakin istuu hyvin. Bachin jouluoratorion juhlavan avauksen sanoin: Jauchzet, frohlocket, auf, preiset die Tage!

Rauhallista ja hyvää Joulua kaikille teille!

Markus Mantere & Minna Karppanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *