Suomen musiikkitieteellisen seuran Acta Musicologica Fennica -julkaisusarja saa lisäystä Nuppu Koiviston väitöskirjasta

Suomen musiikkitieteellisen seuran uusin julkaisu Acta Musicologica Fennica -sarjassa on Nuppu Koiviston väitös ”Sähkövaloa, shampanjaa ja Wiener Damenkapelle: naisten salonkiorkesterit ja varieteealan transnationaaliset verkostot Suomessa 1877–1916” (Acta Musicologica Fennica 34)

Koiviston väitöskirja ”Sähkövaloa, shampanjaa ja Wiener Damenkapelle: naisten salonkiorkesterit ja varieteealan transnationaaliset verkostot Suomessa 1877–1916” käsittelee naisvoittoisia ravintolaorkestereita Suomen suuriruhtinaskunnassa 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Kysymyksessä on ensimmäinen Suomessa julkaistu naisorkestereita käsittelevä monografia. Tutkimustyötä ovat ohjanneet professori Laura Kolbe sekä FT, dosentti Mikko-Olavi Seppälä. 

FM Nuppu Koivisto väittelee perjantaina 13. syyskuuta 2019 kello 12 Helsingin yliopistolla Historian ja kulttuuriperinnön tohtoriohjelmasta. Vastaväittäjänä toimii professori Tomi Mäkelä (Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg) ja kustoksena professori Laura Kolbe. Tilaisuus on suomenkielinen ja se järjestetään Helsingin yliopiston Athena-rakennuksen salissa 302 (Siltavuorenpenger 3 A, 00170 Helsinki).

Väitöstilaisuuden Facebook-tapahtumaan pääset tästä: https://www.facebook.com/events/508059593331448/

Lue tiedote väitöksestä kokonaisuudessaan tästä.

Koiviston tutkimus tulee saataville sekä sähköisenä että painettuna versiona. Painettua kirjaa voi ostaa suoraan kustantajalta (mts.toimisto@gmail.com) 30 euron hintaan. PDF-muodossa väitöskirja tulee vapaasti luettavaksi E-thesis-tietokantaan kymmenen päivää ennen väitöstilaisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *