Musiikin numero 1/2021 on ilmestynyt

Vuoden 2021 ensimmäinen Musiikin numero tarjoaa 175 sivun verran monipuolista ja painavaa luettavaa pääsiäiseksi.

Tuire Ranta-Meyerin, Laura Wahlforsin ja Lasse Lehtosen pääkirjoitus ottaa otsikolla ”Itse aiheutettu kuolema?” kantaa ajankohtaiseen aiheeseen musiikkitieteen ahdingosta ja yleisemminkin taiteiden tutkimuksen tai humanististen tieteiden asemasta yliopistoissamme.

Anne Tarvaisen vertaisarvioitu artikkeli ”Vastustava, värähtelevä keho” tutkii kehon materiaalisuuksia refluksitautia sairastavien laulajien soomaesteettisissä kokemuksissa ja Jere Jäppisen samoin vertaisarvioitu artikkeli ”Kaksoiskaupunki soi” paneutuu perusteellisesti Helsinki-Viaporin musiikinharrastajiin vuosien 1750 – 1820 perukirjojen ja huutokauppojen tarjoaman aineiston valossa.

Eero Tarasti on kirjoittanut laajan katsausartikkelin ”Tutkielma rytmistä” ja Inkeri Jaakkola on tarkastellut lahtelaisen viulupedagogi Pertti Sutisen uraa ja toimintaa viulunsoitonopetuksen kehittäjänä.

Mikko Ojanen esittelee Lectio Praecursoriassaan Erkki Kurenniemen elektronisiin instrumentteihin liittyviä käyttäjäkokemuksia ja -tarinoita ja viimeisessä artikkelissa Janne Ikäheimo arvioi musiikkimuseo Famen taustaideologiaa ja näyttelykokonaisuuksia.

Lehden lopussa on Musiikin päivitetyt kirjoittajaohjeet. Esimerkiksi doi-tunnusten käyttöönotto edellyttää jatkossa käsikirjoitusten tarjoajilta, että lähdeluetteloon on merkitty johdonmukaisesti artikkeleiden doi-tunnukset (mikäli lähdeteoksella sellainen on). Kirjoittajaohjeiden noudattaminen on tärkeää ja sujuvoittaa artikkeleiden julkaisuprosessia huomattavasti.

Lue lehti tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *