SEURA VAIKUTTAA

Suomen musiikkitieteellinen seura on toiminut aktiivisesti tämän kevään ajan Taiteidentutkimuksen neuvottelukunnassa. Olemme tavanneet useita päättäjiä ja puhuneet alamme puolesta varmasti enemmän kuin koskaan tähän mennessä. Neuvottelukunnan musiikkitieteellisen seuran edustajana varapuheenjohtaja Tuire Ranta-Meyer on järjestänyt tapaamiset ja ollut mukana keskustelemassa kaikkien alla olevien tahojen kanssa:

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Eeva-Johanna Eloranta

OKM: tiedeministerin valtiosihteeri Tuomo Puumala, erityisavustaja Markus Ylimaa sekä ylijohtaja Atte Jääskeläinen

Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto

Akavan vaikuttamisesta ja koulutuspolitiikasta vastaava erityisasiantuntija Emmi Venäläinen

Akavan Erityisalojen puheenjohtaja Salla Luomanmäki.

Lisäksi Taidehistorian seuran puheenjohtaja Susanna Aaltonen on neuvotellut yhteistyöstä Cuporen kanssa mahdollisuudesta teettää selvitys taiteiden tutkimuksen asemasta. Neuvottelukunnan julkilausuma on jaettu kaikille sivistysvaliokunnan jäsenille ja varajäsenille. Taiteidentutkimuksen neuvottelukunta on kutsuttu kuultavaksi ko. valiokuntaan 8.6.2021 ja siltä on pyydetty lausunto valtioneuvoston koulutuspoliittiseen selontekoon, jossa annetaan linjaukset tutkimuksen ja koulutuksen kehittämiseen.

Seura ajaa laajasti sekä musiikkitieteen, taiteiden tutkimuksen että humanististen tieteiden asioita ja pyrkii vahvistamaan alan yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinoja.

Jäsenyytesi seurassa on tärkeää ja arvokasta: mitä suurempi jäsenmäärä meillä on, sitä suurempi painoarvo meillä on keskusteluissa päättäjien kanssa. Ole yhteydessä ja kerro mitä toivot seuralta!

.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *