Eduskunnalle tehty tänään kirjallinen kysymys taiteiden tutkimuksen asemasta

Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) on tehnyt tänään eduskunnan puhemiehelle kirjallisen kysymyksen taiteiden tutkimuksen asemasta yliopistoissa. Hän esittää huolensa siitä, että tiedeyliopistojen tarjoamaa taiteiden tutkimuksen opetusta on vähennetty useissa yliopistoissa, monipuolista tuntiopetusta on karsittu ja vapautuneita opetustehtäviä on jätetty täyttämättä. Hän esittää puhemiehelle konkreettisen kysymyksen siitä, tulisiko opetus- ja kulttuuriministeriön teettää riippumaton tutkimus taiteentutkimuksen toimintaedellytyksistä:

Onko opetus-ja kulttuuriministeriöllä mahdollisuutta teettää taiteiden tutkimuksen kansallisen tason järjestämisen nykyisistä resursseista ja taiteiden tutkimuksen opetuksen edellytyksistä tiedeyliopistoissa kattava ja riippumaton selvitys, jossa tiedeyliopistojen ja Taideyliopiston erilaiset tehtävät olisi otettu huomioon?

Kokonaisuudessaan kirjallisen kysymyksen voi lukea Outi Alanko-Kahiluodon blogista Taiteiden tutkimusta ei saa ajaa yliopistoissa alas – Vihreät (vihreat.fi). Keväällä perustetun Taiteidentutkimuksen neuvottelukunnan edustajat Tuire Ranta-Meyer, Susanna Aaltonen ja Mikko-Olavi Seppälä tapasivat kansanedustaja Alanko-Kahiluodon toukokuussa ja toivat esiin alan huolestuttavan tilanteen. Vaikuttamisella on siis väliä!

Lue blogi ja jaa verkostoillesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *