MTS esittäytyy: Sihteeri Jasmin Vahtera

Nimeni on Jasmin Vahtera ja olen toiminut Suomen musiikkitieteellisen seuran sihteerinä syksystä 2019 alkaen. Työssäni sihteerinä hoidan seuran sähköpostiliikennettä, juoksevia asioita ja taloutta sekä seuran julkaisemaan Musiikki-lehteen liittyviä asioita. Sihteerinä pääsen seuraamaan läheltä seuran toimintaa ja suomalaista musiikkitieteen kenttää.

Opiskelen Turun yliopistossa musiikkitiedettä ja valmistun pian filosofian maisteriksi. Gradussani käsittelen jo edesmenneen toimittaja Lillian Roxonin rockmusiikkia käsittelevää kolumnipalstaa, joka ilmestyi New York Sunday News -lehdessä vuosina 1971–73. Musiikintutkimuksessa minua kiinnostaa erityisesti rockin ja raskaamman musiikin kulttuurinen, sosiaalinen ja historiallinen tutkimus. Graduni aihe yhdisteleekin näitä teemoja luontevasti.

Syksyllä 2021 olin opiskelijavaihdossa Barcelonassa, Universitat Pompeu Fabrassa. Siellä opiskelin muun muassa taiteen ja politiikan kytköksistä. Oli äärimmäisen kiinnostavaa nähdä, miten opetus eroaa suomalaisesta taiteentutkimuksen opetuksesta ja millaiset painotukset nostettiin opinnoissa tärkeiksi.

Opiskeluaikanani olen työskennellyt muun muassa Naantalin musiikkijuhlilla, Turun filharmonisella orkesterilla ja Turun ylioppilaslehdessä. Näissä kaikissa olen pystynyt yhdistämään intohimoni musiikkiin ja kirjoittamiseen. Olen myös kirjoittanut vuodesta 2018 alkaen metallimusiikkiin keskittyvään verkkomedia Imperiumiin, johon teen niin haastatteluita kuin arvioitakin.

Työssäni Suomen musiikkitieteellisessä seurassa pääsen tekemään yhteistyötä niin seuran muiden toimijoiden kuin yhteistyökumppaneidenkin kanssa. Opiskelijan näkökulmasta toiminen musiikkitieteellisessä seurassa on kiinnostavaa, sillä seuran avulla pysyn ajan tasalla siitä, mitä suomalaiselle musiikintutkimukselle kuuluu – mitä kentällä tapahtuu, mistä keskustellaan ja millaisia julkaisuja ja tapahtumia on tulossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *