MTS esittäytyy: Hallituksen varajäsen Anna Ramstedt

Nimeni on Anna Ramstedt. Takanani on ensimmäinen vuosi MTS:n hallituksessa varajäsenen roolissa. Varajäsenenä toimiminen antaa mahdollisuuden olla suomalaisen musiikintutkimuksen näköalapaikalla, seuraamassa ja keskustelemassa mitä musiikintutkimuksen kentällä tapahtuu.

Kuva: Dror Meir

Olen musiikkitieteen väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa. Tutkimuksessani tarkastelen epätasa-arvon rakentumista klassisen musiikin kulttuurissa Suomessa. Tutkin muun muassa sukupuolittunutta ja seksuaalista epäasianmukaista käytöstä ja henkistä väkivaltaa klassisen musiikin koulutuksessa. Aiheesta voi lukea lisää täältä: https://www.suoni.fi/etusivu/2021/3/18/seksuaalinen-hairinta-1-2.  On etuoikeus saada tehdä väitöskirjaani kokoaikaisesti Suomen Kulttuurirahaston myöntämän työskentelyapurahan turvin. Koen yhteiskunnallisesti merkityksellisen aiheen tutkimisen tärkeäksi työksi ja pyrin siihen, että tutkimukseni tuottaisi tietoa ja työkaluja muun muassa sukupuolittuneen ja seksuaalisen epäasianmukaisen käytöksen ja henkisen väkivallan ennaltaehkäisyyn.

Nautin myös väitöskirjan työstämisesti valtavasti. Yksin puurtaminen, tutkiminen ja kirjoittaminen ovat itselleni erittäin antoisia puuhia, joiden parissa voin viettää tuntikausia. Olen myös onnekas, sillä saan loistavaa tukea läheisiltäni, väitöskirjaohjaajiltani, ja ympärillä olevilta yhteisöiltä. Konferensseihini osallistuminen ja musiikkitieteen seuroihin ja yhteisöihin kuuluminen tuo tärkeää vastapainoa yksinäiseen työskentelyyn.  MTS:n hallituksen varajäsenyyden lisäksi olen myös aktivistisen musiikintutkimuksen yhdistyksen Suoni ry:n hallituksen varsinainen jäsen.

Väitöskirjaa työstäessäni olen työvapaalla pianonsoiton- ja kamarimusiikin toimesta Kauniaisten musiikkiopistosta. Olen nimittäin koulutukseltani myös pianisti ja olen kulkenut Suomessa tarjottavan musiikkikoulutuksen läpi: muskarista Palmgren-konservatorioon ja Metropolia-ammattikorkeakoulusta Sibelius-Akatemiaan.  Pian ammatillisten pianonsoitonopintojen lisäksi aloitin opiskelut myös Helsingin yliopistossa, pääaineenani Lähi-idän tutkimus. Vaikka Lähi-idän tutkimus oli tavattoman kiinnostava pääaine, päädyin lopulta vaihtamaan musiikkitieteelle ja sillä polulla olen edelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *