Niilo Helanderin apuraha seuralle

Suomen musiikkitieteellinen seura kiittää lämpimästi Niilo Helanderin säätiötä merkittävästä tuesta pohjoismaisen kamarimusiikin erikoisnumeron toimittamiseen ja julkaisemiseen!

Seura haluaa ottaa vuonna 2024 Musiikki-lehdessä tarkastelun kohteeksi siinä tähän asti melko vähän esillä ollut kamarimusiikin teema ja rajata se koskemaan Pohjoismaissa sävellettyä ja siellä esitettyä musiikkia, siihen liittyviä ilmiöitä ja historiallista kehitystä.  Yhteisjulkaisun tavoitteena on vahvistaa samalla Suomen musiikkitieteen pohjoismaisia suhteita, jotka ovat EU-aikana jääneet sivuasemaan aiempaan verrattuna. Esimerkiksi suomalais-ruotsalaisessa yhteistyössä on ylipäätään käynnistynyt uusi poliittinen ja geopoliittinen vaihe, ja siksi musiikkitieteellinen seura haluaa vahvistaa tiede- ja kulttuurisuhteita erityisesti Ruotsiin.

Erikoisnumeron CfP julkaistaan tämän vuoden puolella, ja artikkeleita toivotaan mm.
sävellyksistä, säveltäjistä, kamarimusiikkitapahtumista, -kilpailuista, kamarimusiikin asemasta pohjoismaisessa
musiikkikulttuurissa tai vaikkapa Pohjoismaisten musiikkipäivien kamarimusiikkiohjelmistosta. Numeroon toivotaan runsasta kontribuutiota myös pohjoismaisista sisarseuroista ja -lehdistä.

Lisätietoa tässä vaiheessa varapuheenjohtaja Tuire Ranta-Meyeriltä (tuire.ranta-meyer@metropolia.fi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *