Kirjoituskutsu: Pohjoismainen kamarimusiikki (Musiikki 3/2024)

 

Kutsumme Musiikki-lehden erikoisnumeroon tervetulleiksi pohjoismaista kamarimusiikkia ja siihen liittyviä ilmiöitä tarkastelevat suomen-, ruotsin tai englanninkieliset artikkelitarjoukset. Julkaisemme mielellämme myös teemaan liittyviä katsauksia, kirja-arvioita, puheenvuoroja ja vaikkapa haastatteluja. Aiheet voivat liittyä laajasti Pohjoismaissa sävellettyyn kamarimusiikkiin, kamarimusiikin kokoonpanoihin, musiikkifestivaaleihin, konserttisarjoihin, ohjelmistoihin tai muihin teemaan liittyviin ilmiöihin, kuten kamarimusiikin asemaan yhteiskunnassa ja musiikkikulttuurissa, esimerkiksi:

* säveltäjät ja teokset eri aikoina Pohjoismaissa

* teosten vastaanotto ja esityshistoria

* muusikot, kamarimusiikkiyhtyeet ja kokoonpanot, musiikkiurat ja konserttiohjelmien  erityispiirteet

* musiikkifestivaalit ja Pohjoismaiset musiikkiviikot

* kamarimusiikin koulutus ja alan mestarikurssit

Erikoisnumero toimitetaan Niilo Helanderin säätiön tuella, ja se on tarkoitus julkaista myös painettuna lehtenä sähköisen verkkolehden rinnalla. Artikkelien kielinä ovat suomi, ruotsi tai perustellusta syystä englanti.

Tarjoa tekstiäsi viimeistään 15.3.2024 mennessä lyhyen abstraktin avulla (noin 200–300 sanaa) sähköpostitse erikoisnumeron päätoimittajille professori Timo Virtaselle, professori Markus Mantereelle, musiikin tohtori Sakari Ylivuorelle ja/tai dosentti Tuire Ranta-Meyerille (yhteystiedot tämän kirjoituskutsun lopussa). Artikkelien kielinä ovat suomi, ruotsi tai perustellusta syystä englanti.

Valmiit käsikirjoitukset lähetetään viimeistään 31.5.2024 joko musiikki.journal.fi-palvelun kautta tai sähköpostitse päätoimittajille. Kirjoituksia koskevat tarkemmat ohjeet ja tsekkauslistat on annettu lehden verkkosivulla https://musiikki.journal.fi/about/submissions

sekä musiikkitieteellisen seuran sivuilla osoitteessa http://www.mtsnet.fi/ohjeet-kirjoittajille/.

Musiikki on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä musiikintutkimuksen vertaisarvioitu aikakauslehti, jota julkaisee Suomen musiikkitieteellinen seura ry. Se on vuoden 2023 alusta alkaen ainoa kotimaisilla kielillä julkaiseva Jufo2-luokkaan kuuluva musiikkialan tiedelehti. Lehti noudattaa Tieteellisten seurain valtuuskunnan periaatteita tutkimuksen vertaisarvioinnista.

Ota yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat esimerkiksi varmistaa suunnittelemasi artikkelin sopivuuden teemanumeroon. Odotamme abstraktiasi tai yhteydenottoasi!

Markus Mantere (markus.mantere [at] uniarts.fi)

Tuire Ranta-Meyer (tuire.ranta-meyer [at] metropolia.fi)

Timo Virtanen (timo.virtanen [at] helsinki.fi)

Sakari Ylivuori (sakari.ylivuori [at] helsinki.fi)

Ensimmäiset tahdit säveltäjä Erkki Melartinin kvartetosta kahdelle trumpetille, käyrätorvelle ja pasuunalle op. 153

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *