Musiikki-lehti hakee päätoimittajaa

Musiikki-lehti hakee uutta päätoimittajaa 1.5. alkaen tai sopimuksen mukaan. Lehdessä on käytössä kolmen päätoimittajan malli, jossa päätoimittajat jakavat tiimin sisällä toimitustyön ja -vastuut tilanteen mukaan. Lehden nykyisessä toimituksessa työskentelevät Tuire Ranta-Meyer, Mikko Ojanen ja Meri Kytö, joista jälkimmäisin on vuoden 2024 alusta alkaen musiikkitieteellisen seuran puheenjohtaja ja luopuu siksi päätoimittajuudesta.

Musiikki on Suomen pitkäikäisin musiikintutkimuksen alan vertaisarvioitu ja ainoa Jufo2-luokkaan kuuluva tieteellinen aikakauslehti. Se on ilmestynyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1971 lähtien, ja sitä julkaistaan neljä numeroa vuodessa. Musiikki-lehden artikkelit edustavat kattavasti suomalaista musiikintutkimusta ja tutkimusta musiikista tai äänestä sekä  näiden tutkimuskohteita, teoreettisia ja metodologisia suuntauksia ja kehitystä. Lehteä julkaisee Suomen musiikkitieteellinen seura, joka toiminnallaan edistää laajasti suomalaista musiikintutkimusta ja toimii Suomen musiikkielämän hyväksi levittämällä tietoa musiikista sekä musiikkikulttuurista. Musiikki ilmestyy avoimena julkaisuna osoitteessa musiikki.journal.fi ja sen julkaisukielet ovat pääasiassa suomi ja ruotsi, perustelluista syistä myös englanti. Tieteellisten artikkeleiden lisäksi lehdessä julkaistaan muun muassa katsauksia, väitöslektioita, kirja-arvosteluja ja puheenvuoroja. Suomen musiikkitieteellisen seuran tavoitteena on edelleen kehittää lehteä ja vahvistaa sen asemaa oppialan elinvoimaisuuden käyntikorttina.

Pyydämme tehtävästä kiinnostuneita ilmoittautumaan sähköpostitse viimeistään 16.2.2024 osoitteeseen mts.toimisto[at]gmail.com. Sähköpostissa tulee olla lyhyt esittely itsestä ja toiminnastaan sekä perustelut, miksi on kiinnostunut tehtävästä. Valittavalta edellytetään tohtorintutkintoa, kokemusta tieteellisten julkaisujen toimittamisesta ja erittäin hyvät alan verkostot.  Eduksi katsotaan myös kansainvälisen tiedekustantamisen kentän tuntemus. Valinta tehdään edellä mainittujen seikkojen, haastattelun sekä tulevan päätoimittajatiimin mahdollisimman tasapainoisen osaamisprofiilin perusteella. Lisätietoja antavat päätoimittajat (tuire.ranta-meyer[at]metropolia.fi), Meri Kytö (meri.kyto[at]utu.fi) ja Mikko Ojanen (mikko.ojanen[at]helsinki.fi).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *